Mondhygiëne voor kinderen

Mondhygienist Rotterdam

 

Wat stoppen kinderen in hun mond?

Net als volwassenen gebruiken kinderen vaak mondverzorgingsproducten om hun gebit te reinigen en hun adem te verfrissen. Sommige kinderen hebben echter meer kans dan anderen op tandbederf, problemen met de mondhygiëne en gingivitis (bloedend tandvlees). Dit wordt veroorzaakt door de ophoping van tandplak, de verwijdering van geïnfecteerde tandoppervlaktekiemen en het gebrek aan speeksel. Het immuunsysteem van kinderen is anders dan dat van volwassenen, dus zijn ze gevoeliger en hebben ze een effectievere en meer herhaalde mondreiniging nodig bij een mondhygiënist .

Wat zijn de voordelen van mondhygiëne voor kinderen?

Om het belang van mondhygiëne beter te begrijpen, moet u zich een beeld vormen van de mondomgeving van kinderen. De meeste mondproblemen die zich voordoen, worden veroorzaakt door een slechte hygiëne, die wordt gedefinieerd als elk proces dat meer dan 50% van de tandplak op de tanden verwijdert en het aantal levende streptokokkenbacteriën die een slechte adem veroorzaken, vermindert. tandplak kan worden gedefinieerd als elke harde en opgehoopte substantie die zich op de tanden ophoopt. De diagnose van de oorzaak van de tandvleesontsteking is essentieel voor de behandeling van de tandvleesontsteking en kan helpen de vorming van tandplak vroegtijdig te voorkomen.

Mondhygiëne voor kinderen is dus erg belangrijk. Herinnert u zich de tandartscontrole van uw kind? Misschien heeft u het niet gedaan, omdat sommige kinderen liever niet naar de tandarts gaan. Het is misschien geen goed idee voor u om naar dezelfde tandarts te gaan als die waar uw kind naar toe gaat. Informeer bij uw tandartspraktijk naar hun praktijken op het gebied van tandhygiëne. Er zijn verschillende manieren om de tanden of het tandvlees van uw kind te reinigen. Praat met de tandarts en vraag of ze een antibacterieel mondwater gebruiken, en hoe vaak. Als ze de instrumenten meer dan een keer per dag steriliseren en een mondwater op basis van glycerine (gebleekt) gebruiken, is het niet nodig om elke dag naar de tandarts te gaan.

Het is ook noodzakelijk om regelmatig naar de tandarts te gaan voor een routine reiniging. Het interval tussen tandartsbezoeken is cruciaal voor het behoud van gezonde tanden en tandvlees. Dit geldt vooral voor kinderen die gevoelig zijn geworden voor de tandarts. Gevoelige tanden en gevoelig tandvlees kunnen beamelia zijn – elke beschadiging van de beamelia kan resulteren in aanzienlijke (zelfs verlammende) problemen voor het kind.

Voor veel ouders is het moeilijkste deel van het omgaan met de mondhygiëne van hun kind de “tandartsbespreking” van het gebit van hun kind. Dit kan een hele uitdaging zijn. Het kind, meestal tussen 3 en 7 jaar oud, zit in stilte terwijl de tandarts zijn of haar gebit behandelt. Terwijl sommige kinderen geduldig zijn en niet klagen over hun blauwe plekken of snijwonden, worden andere kinderen destructief. Het is belangrijk te onthouden dat de botten van een kind nog steeds plaatjes zijn die moeten worden gereinigd en bloedplaatjes door het lichaam bewegen. Doorgezakte of bewegende plaatjes kunnen in de toekomst tot problemen leiden (hierover volgt meer).

Om een kind te helpen een gezond gebit en tandvlees te behouden, moet u:

1. let op uw kind

2. mogelijke stressgebieden aan te wijzen

3. een omgeving creëren die genezing bevordert en uw kind rust gunt

4. het belang van een goede mondhygiëne te benadrukken

5. uw kind steunen bij het belang van een goede mondhygiëne

6. zoek een liefhebbende, consulterende en respectvolle tandarts en tandheelkundig personeel.

Tot slot moet u uw kinderen het belang van een goede mondhygiëne bijbrengen. Help uw kind te beseffen dat bacteriën en tandplak een belangrijke oorzaak zijn van de complicaties aan het gebit en de kaak die zoveel kinderen, zelfs tandartsen, niet opmerken, laat staan verzorgen. Hoewel tandenpoetsen inderdaad belangrijk is, kunnen uw tandarts en uw kinderen samenwerken om ervoor te zorgen dat het gebit en het tandvlees van uw kind in topconditie zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.