Psychologische therapie Psychologische therapie

Psychotherapie Alkmaar

 

Psychologische Therapie

Psychologische therapie is de meest gebruikte tak van psychotherapie. Het betreft een complexe therapiebehandeling, met inbegrip van door een psychiater geleide of door een therapeut begeleide sessies.

Psychologische therapie wordt gebruikt om de patiënt en de familieleden te helpen het probleem van de patiënt te begrijpen en hun rol in dit probleem te beschrijven. De patiënt wordt behandeld om de moeilijkheid van het probleem te begrijpen en de veranderingen die nodig zijn om met het probleem te kunnen leven. Hoewel hierbij over het algemeen gebruik wordt gemaakt van psychogische modellen, zijn er enkele geavanceerde benaderingen.

Psychologische begeleiding kan worden gebruikt om de patiënt te helpen zijn dilemma te begrijpen. Hierbij wordt overlegd met begeleidende stressmanagementdeskundigen die het gedrag van de patiënt kunnen beheersen en verbeteren en dit kunnen gebruiken om copingvaardigheden en -capaciteiten op te bouwen. Het algehele welzijn van een cliënt wordt aangepakt in Cognitieve Gedragstherapie (CGT). Personeelsdeskundigen leiden groepen of sessies over het identificeren van copingpatronen en het installeren van portALS om deze effectief te maken

Psychologische begeleiding maakt gebruik van inzicht in menselijk gedrag en genetica om gedrag en welzijn te helpen verbeteren. Bij psychologische begeleiding is een team van deskundigen betrokken en een gebied van deskundigheid van de therapeut van de patiënt.

De evaluatie van het probleem van de cliënt en het proces van probleemoplossing is het belangrijkste kenmerk van de counseling sessie voor patiënten. Daarnaast krijgt de cliënt vaardigheden en suggesties aangereikt die hij in zijn dagelijks leven kan gebruiken om zijn stemming en ander gedrag dat verband houdt met de angst te veranderen. Emotionele competentie wordt beoordeeld, en vaardigheidstraining wordt gegeven zodat een cliënt deze en andere vaardigheden kan ontwikkelen. Langdurige psychotherapie wordt ook aangeboden voor de patiënt en voor hun hele familie.

Een minderheid van diensten is beschikbaar voor de patiënt en zijn familieleden na de behandeling. Deze omvatten het bijwonen van steungroepen of professionele begeleidingsprogramma’s zoals een religieuze of gezinsondersteuningsgroep. Psychologische begeleiding wordt gedurende een beperkte periode aangeboden en mensen worden aangespoord om aanvullende begeleiding te zoeken wanneer hun problemen minimaal of stabiel zijn. Frequentere counseling wordt aanbevolen voor mensen met een stabiel probleem of die tijdens het behandelingsproces steeds meer informatie krijgen over soortgelijke problemen.

Hoe weet ik dat ik therapie nodig heb?

Als je wilt weten of je therapie nodig hebt, stel jezelf dan de volgende vragen

1. Als ik last heb van of voortdurende lichamelijke problemen, zoek ik dan hulp? 2. Als ik mijn baan kwijt ben, zoek ik dan hulp om een andere baan te vinden? 3. Als ik moeite heb me te concentreren, lees of luister ik dan naar educatief of motiverend materiaal dat mijn concentratie en leervermogen zou verbeteren? 4. Als ik slaapproblemen heb, doe ik dan mee aan een fitnessprogramma of neem ik medicijnen die me in staat stellen beter te slapen?

Als u een of meer van deze vragen met “ja” beantwoordt, kunt u baat hebben bij counseling.

Ik denk erover om te veranderen, wat nu?

Wanneer iemand met zo’n scala aan problemen wordt geconfronteerd, heeft hij de neiging zich hulpeloos te voelen en het op te geven en te zeggen dat hij zichzelf niet kan helpen. Sommige cliënten zitten klem tussen de perceptie van hulpeloosheid of hopeloosheid en het gebrek aan wil om veranderingen aan te brengen.

Hypnotherapie, specifiek transpersoonlijke hypnotherapie, kan je helpen om op een andere manier te leren denken. Volgens de onderzoeken gedaan door Bruce Lipton Ph.D. en vermengd met veel andere reguliere wetenschap.

Transpersoonlijke hypnotherapie is de studie en praktijk van therapie die gericht is op toegang tot de staat van zijn van de cliënt.

Wanneer een persoon in zijn hoogste staat van zijn is, voelt hij zich helder en vol inspiratie. De omstandigheden in hun leven zijn vloeiend, veranderlijk en voortdurend in beweging. Wanneer iemand in zijn laagste staat van zijn is, zoals depressief, gefrustreerd of overbezorgd, ziet hij zijn omstandigheden in een zeer negatief licht. Wanneer een persoon zich in deze toestand bevindt, kan hij zijn omstandigheden niet objectief zien. Dit maakt het moeilijk voor hen om te veranderen of om zichzelf of degenen die hen kwaad hebben gedaan te vergeven. Zoals Dr. Bruce Lipton het zou zeggen.

Een persoon kan zich in de richting van zijn hoogste staat van zijn bewegen of zich verwijderen van zijn laagste staat van zijn. Als je in je hoogste staat van zijn bent, ben je in een gemoedstoestand die volledig vrij is van spanning, stress, leegte, en rustgevende angst. Je hebt een zekere mate van niet-gebondenheid, gemak en kalmte. Wanneer een persoon in zijn laagste staat van zijn is, is hij in de gemoedstoestand van afscheiding, afgescheidenheid en het gevoel alleen te zijn, depressief en psychisch onthecht. Voor de meeste mensen geldt dat wanneer zij in hun laagste staat van zijn zijn, zij een gebrek aan betekenis voelen, geen betekenissen, en geen motivatie om ook maar enige aarde-veranderende inspanning in hun leven te leveren. Ze hebben ook geen gevoel van een echt doel of richting voor hun leven.

Alle antwoorden die je in therapie zoekt, kun je vinden in je laagste staat van zijn.

Lees meer

Coach

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.