Wat is een boom

Boomverzorging

Een arborist is een persoon die zich bezighoudt met de gezondheid en de vooruitgang van bomen. In meer technische termen is een arborist een boomchirurg. Hij is een professional op het gebied van de tuinbouw die gekwalificeerd is om een boom te kappen en de groei ervan te behandelen om de dood ervan te voorkomen. Daarom worden boomchirurgen vaak iets meer betaald dan het bedrag van de kosten van de diensten die zij verlenen.

Het kappen van een boom begint met het verwijderen van het oude hout. De boomverzorger vindt de geschikte takken en zaagt ze in hanteerbare lengte af en zorgt ervoor dat de boom niet verzwakt door het proces. De boomverzorger zorgt ervoor dat het nieuwe gezaagde hout even sterk en recht is als het oude hout. Het is de boomverzorger die ervoor zorgt dat de boom niet wordt geïnfecteerd door termieten of andere houtziekten omdat een andere boomverzorger misschien geen aandacht heeft besteed aan het probleem. Het is de boomverzorger die de groei van een boom nauwkeurig bekijkt en bevestigt dat het vat of de noten niet rijp zijn en de ziekte niet zal ontwikkelen.

Zodra de boomverzorger de moeren snijdt en de bouten door de verbindingen schuift, markeert hij de plaats van de roeping en bereidt hij de boom voor op de reis. Zo kan een boomverzorger die is opgeleid om klanten te adviseren hoe ze hun waterbesparingen kunnen verbeteren, een huiseigenaar helpen bij het vinden van een efficiëntere manier om water te gebruiken.

Nadat de boomverzorger de boom heeft voorbereid, zal hij of zij een looppad vinden waarop de boom kan lopen. Vervolgens zal hij de boom in de grond zetten waar hij hem zal laten groeien tot de omstandigheden geschikt zijn voor een bepaald soort schepsel om te leven of een plaag om te gedijen. Rupsen hebben bijvoorbeeld een plaats nodig om hun eieren te leggen, anders komen ze niet tot ontwikkeling.

De reis van een boom door vorming, enting en afwerking omvat de volgende stadia: knop, takuiteinden, bladeren, vruchten en trossen. Deze stadia komen met regelmatige tussenpozen in de boom voor en naarmate de boom groeit, blijft hij ook in de tijd groeien. Dit proces zorgt ervoor dat de boom nog vele jaren zal blijven groeien.

Taakomschrijving

Als de boomverzorger niet erg vertrouwd is met gereedschap, kan hij een motorzaag nodig hebben om de takken door te zagen. Behalve een motorzaag heeft een boomverzorger ook een kettingzaag, een freeszaag of een lasergraveur nodig. Een kettingzaag wordt gebruikt om de verbindingen van de boom te opereren, zoals de verbindingen van de takken en de uiteinden van de takken. De kettingzaag maakt gebruik van een speciaal werktuig waarmee hij door de boom kan zagen.

Ook andere machines kunnen worden gebruikt om de boom door te zagen, zoals een gefreesde tandzaag, een precisiegroefmolen of een plasmasnijder. Deze machines gebruiken een ultrasone golfgeleider om door het hout te snijden.

Zodra de takken gesnoeid en gekruid zijn, meet de boomverzorger de segmenten van de boom die niet recht en horizontaal zijn. Hij of zij zal een ruwe schatting maken van het volume van de boom. De ruwe schatting wordt later in het proces vaak bijgesteld.

De ruwe schatting is plusablished door de boomverzorger National Certified Forester (NCFM).NCFM certificeert aspirant-boomverzorgers en geeft hen toegang tot de vele banen in de industrie.

Kiezen voor ervaren of gediplomeerde boomverzorgers is de eerste stap naar een mooie carrière. Je kunt niet zomaar een programma pakken en aan de slag gaan. Het vergt jaren van opleiding en hands-on training om een bekwame boomverzorger te worden.

Lees meer

Hovenier
Hoveniersbedrijf 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.